2109592120 Πεισίστρατου 87 & Πραξιτέλους, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα trapezoundarestaurant@gmail.com
hero image
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
Η Τραπεζούντα | Εστιατόριο Καλλιθέα


 

Η ονομασία του καταστήματος έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, αφού οι ιδιοκτήτες είναι γέννημα θρέμμα Ποντίων προσφύγων. Εξού και το όνομα του εστιατορίου. Η Τραπεζούντα (ή Τραμπζόν) είναι μια στρατηγικής σημασίας πόλη στον Εύξεινο Πόντο, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, σημερινή Τουρκία. Υπήρξε πόλη με μεγάλη αστική και πολιτιστική άνθηση, όπου γίνονταν βασικές εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές. Ύστερα από την Μικρασιατική καταστροφή το 1922, πολλοί αναγκάστηκαν να μετοικήσουν σε γειτονικές χώρες (πρώην Σοβιετικής Ένωσης) Καζακστάν, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και άλλοι ήρθαν στην Ελλάδα. Βέβαια, τα ήθη και έθιμα ακολούθησαν τους πρόσφυγες όπου και να πήγαιναν και μεταδόθηκαν από γενιά σε γενιά. 

Στο εστιατόριο μας θα απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από συνταγές που συνδυάζουν αρμονικά το παρελθόν με το παρών.
Τέλος, στον χώρο μας θα βρείτε τζάκι για τις κρύες μέρες του χειμώνα, σε κεντρικό σημείο του μαγαζιού, για να απολαύσετε είτε ένα Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, είτε μια χαλαρή βραδιά με φίλους και γιατί όχι ένα ρομαντικό ραντεβού για δύο. 

 


 

Δύο στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν;

Η ζεστή ατμόσφαιρα και όπως το αποκαλούν και οι ξένοι ”value for money”.

 
Τι είναι αυτό που προσελκύει τον κόσμο στο να έρθει και να δοκιμάσει τα πιάτα σας; 

Αυτό το κάτι διαφορετικό, που δεν θα βρεις στο ψητοπωλείο στην γωνιά. Μοναδικές γεύσεις μαριναρισμένου κρέατος, τυλιγμένων ζυμαρικών, συνδυασμός μπαχαρικών ανατολής που μαγεύουν με την πρώτη μπουκιά.  

 
Στοιχεία επιτυχίας όλα αυτά τα χρόνια;

ΌΡΕΞΗ - ΕΠΙΜΟΝΗ - ΑΓΑΠΗ να σας προσφέρουμε καθημερινά φρεσκότατα εδέσματα, χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι. Οι πρώτες ύλες είναι προσεχώς διαλεγμένες για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά. Μάλιστα, ένας καλοφαγάς θα έλεγε ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι. Η φιλοσοφία μας, σε αυτό το κομμάτι ,είναι οι μυρωδιές, οι γεύσεις και η συνολική εντύπωση να μην απογοητεύσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό.